Irina Camelia Begu a castigat prima editie a Tiriac Foundation Trophy presented by Kaufland, turneu WTA 125 de la Bucuresti

[ad_1]

Victorie pentru Irina Camelia Begu în prima ediție a turneului Țiriac Foundation Trophy presented by Kaufland, turneu WTA 125 de la București, programat în perioada 10-18 septembrie 2022, la Centrul Național de Tenis, după triumful de astăzi din finală, scor 6-3, 6-3, în fața jucătoarei Reka Luca Jani, din Ungaria!

În fața unor tribune pline, partida fiind sold out, Begu și-a valorificat statutul de favorită numărul 2 și a câștigat primul ei titlu WTA 125, după cele 5 trofee WTA din carieră.

Festivitatea de premiere a fost efectuată de către Președintele Federației Române de Tenis – George CosacIlie Năstase – fosta legendă a tenisului românesc și mondial și fostul campion Horia Tecău.

„Mă bucur foarte mult că am câștigat acest trofeu. M-am simțit extraordinar săptămâna aceasta. A fost un meci de tenis de un nivel foarte înalt, condițiile au fost grele și am fost nevoită să îmi adaptez puțin jocul, dar per total sunt foarte mândră de săptămâna aceasta și mă bucur că am reușit să câștig.
Mulțumesc echipei mele, familei mele, celor de acasă. Am muncit mult toată perioada aceasta, mai ales în America, și mă bucur că s-a văzut. În America am fost o perioadă extrem de lungă, pe un hard extrem de rapid, condiții extrem de diferite față de săptămâna aceasta. Nu pot să zic că zgura este suprafața mea preferată, dar am reușit să fac performanță.
În jocul cu Reka-Luca Jani a trebuit să stau pozitivă și în fiecare moment să fiu acolo. Au existat factori care nu țineau de mine, nu am putut să controlez jocul așa cum am făcut-o în partidele precedente, mai ales din cauza vântului. Nu mă puteam folosi de serviciu, pentru că era greu să îmi arunc mingea. M-am așteptat la aceste condiții de ieri de când am văzut prognoza și am realizat că va fi un meci, din punct de vedere mental, greu”
, a spus, la conferința de presă de după meci, campioana de la București, Irina Camelia Begu.

George Cosac, Ilie Nastase, Cosmin Hodor si Horia Tecau

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat la festivitatea de premiere: „Toți jucătorii de tenis fac acest sport pe banii lor, tot ceea ce ține de performanțele lor ține strict de fondurile personale. Spun acest lucru, pentru că România are foarte mulți campioni în aproape toate domeniile, dar sunt susținuți financiar, iar din acest punct de vedere, jucătorii de tenis sunt speciali și merită această apreciere. Țiriac Foundation Trophy, la prima ediție, este un turneu deosebit și atunci când un localnic câștigă turneul înseamnă că și-a atins toate punctele pentru a fi o reușită.
Fără sponsorii turneului această competiție nu ar fi putut avea loc și de aceea vreau să le mulțumesc public.
Performanțele jucătorilor de tenis cum sunt Horia Tecău sau Simona Halep se află la ani lumină distanță în fața infrastructurii”.

La reusita acestui turneu, o contributie deosebita au avut-o voluntarii si copiii de mingi.

sursa: FRT.ro.

Credit foto: Cristina Hutu

Articolul Irina Camelia Begu a castigat prima editie a Tiriac Foundation Trophy presented by Kaufland, turneu WTA 125 de la Bucuresti apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link