Creditele sunt doar pentru rezolvarea situațiilor urgente

La un moment dat mulți dintre noi au apelat la un credit pentru nevoi personale sau la un alt tip de credit. Rezolvarea unor probleme financiare, plecarea într-o vacanță sau achiziționarea unui telefon mobil de ultimă generație sunt doar câteva dintre cele mai populare motive pentru care oamenii contractează credite bancare sau nebancare. Din momentul în care s-au înmulțit instituțiile nebancare a crescut extrem de mult numărul persoanelor care solicită obținerea unui credit. Este normală o astfel de situație având în vedere procesul simplu care trebuie să fie parcurs pentru a putea obține un credit de la o instituție financiară nebancară. Pentru ca obținerea unui credit să nu îți complice și mai mult situația financiară trebuie să ai în vedere anumite aspecte, câteva dintre acestea fiind prezentate și de către personalul care lucrează în cadrul CSALB.

Ce trebuie să ai în vedere în momentul în care dorești contractarea unui credit?

Există o serie de aspecte care trebuie să fie analizate pentru ca, creditul obținut să se dovedească a fi una dintre cele mai utile idei pe care le-ai avut. Câteva dintre cele mai importante aspecte care trebuie să fie analizate sunt următoarele:

  1. Scopul pentru care se dorește obținerea creditului. Înainte de a decide că vrei să obții un credit trebuie să înțelegi că acesta presupune plata unui cost care de multe ori nu este deloc mic. Având în vedere acest detaliu ești 100% sigur că se merită plata unui cost financiar pentru a putea contracta un credit? Din punctul meu de vedere este clar că un credit trebuie să fie contractat doar în cazul în care nu mai există o altă soluție care să conducă la rezolvarea problemei avută. Problema care se dorește a fi rezolvată cu ajutorul creditului trebuie să fie cu adevărat o problemă.
  2. Care este costul care trebuie plătit pentru obținerea creditului este unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie să fie analizat cu atenție pentru a putea fi identificată cea mai bună ofertă din piața de specialitate. Pentru a putea afla cât mai multe detalii despre ce trebuie să ai în vedere accesează secțiunea educație financiară. De asemenea, și informațiile postate pe canalul de YouTube al CSALB este o altă sursă de informații pe care trebuie să o accesezi pentru a putea afla cât mai multe informații despre ceea ce presupune costul unui credit.
  3. Perioada de rambursare trebuie să fie analizată pentru a te putea asigura că nu te ”înhami” la o chestie care îți va afecta viitorul pentru o perioadă lungă de timp. Sau, chiar foarte lungă.
  4. Nu în ultimul rând, modul în care este redactat contractul de creditare și informațiile prezentate în cadrul acestuia este un alt detaliu peste care nu trebuie să treci cu vederea în cazul în care nu dorești să faci o mare prostie din punct de vedere financiar.

În cazul în care nu ai ținut cont de sfaturile prezentate în rândurile de mai sus și ai luat un credit care nu îți oferă avantajele pe care credeai că o să ți le ofere trebuie să știi că poți apela la ajutorul oferit de către CSALB. Acesta este organismul care face tot ceea ce este posibil pentru a putea rezolva problemele pe care clienții le au cu sistemul bancar sau nebancar. Acest lucru se poate observa și din sloganul avut de către această instituție, și anume: ” O campanie de educație financiară susținută de CSALB. Acolo unde negociezi cu banca.