Elevi de la C.N. „Ion Luca Caragiale” la OPERA. De dragul culturii, de dragul educatiei CUM SE CADE

[ad_1]

 În data de 5 noiembrie 2022, prof Corina Matei a organizat o seară culturală pentru elevii CN „Ion Luca Caragiale” Ploiești. Și nu oricum, ci în sfera… artei lirice.

Astfel, elevi ai claselor a opta (clasele 8 A, 8 B, 8 C), dar și elevi de liceu (clasele 9 C, 9 D, 10 D) au fost prezenți la spectacolul „Nunta lui Figaro” de la Opera Națională București.

 MINUNAT, INSPIRAT, NECESAR!

 O inițiativă care merită, are nevoie să devină tradiție! Pentru binele generațiilor de acum și de mâine.

* Nunta lui Figaro (conform titlului original în italiană Le nozze di Figaro sau Le nozze di Figaro o sia la folle giornata – „Nunta lui Figaro sau o zi nebună”), înregistrată sub numărul K 492 în Catalogul Köchel. Este o operă în 4 acte[1], a cărei muzică a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat și bazat pe comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais – La folle journée ou Le mariage de Figaro (1784).

Nunta Lui Figaro este împărțită în două părți și patru acte. Partea nr. 1: Actul I, Actul II; Partea nr. 2: Actul III, Actul IV.

Premiera absolută a operei a avut loc la 1 mai 1786, la „Burgtheater” din Viena.

Articolul Elevi de la C.N. „Ion Luca Caragiale” la OPERA. De dragul culturii, de dragul educatiei CUM SE CADE apare prima dată în Primar in Prahova.

[ad_2]

Source link