Cauți să îți reînnoiești garderoba? Află cum să alegi tipuri de încălțăminte potrivite cu fustă sau cu pantalon

Dacă ești în cautarea unor produse vestimentare pentru că simți să îți reînnoiești garderoba, este important să faci niste alegeri bazate nu doar pe modă ci și pe utilitatea hainelor.

De aceea, în funcție de nevoi, de buget și de scopul și utilitatea hainelor, este important să începi cu o lista de produse.

Descoperă în continuare cum să faci achiziții vestimentare înțelepte, atât din punct de vedere croiului și al designului, precum și al culorilor.

Una dintre cele mai cunoscute metode pentru a lua o decizie cu privire la achiziția de haine, accesorii și încălțăminte este denumită S.O.F.A.. Practic, abrevierea înseamnă sezon, ocazie, formalitate și activitate.

Să le luăm pe rând. Sezonul este un criteriu extrem de evident și anume asta înseamnă că alegi haine în funcție de ce ai nevoie pentru fiecare sezon. 

Bineînțeles, dacă ajungi să ai o planificare bună pentru achiziții vestimentare, poți să îți cumperi costum de baie și sandale pentru plajă în sezonul rece când preturile pentru produse de vară sunt mai mici și, invers, să cumperi haine de iarnă în timpul verii.

De asemenea, atunci când iei o decizie bazată pe sezon te gândești atât la tipurile de haine de care ai nevoie, precum și la culorile pe care le vrei. Spre exemplu, iarna sau toamna când vremea nu este tocmai prietenoasă și te poți murdări mai ușor alege să te bucuri de cizme maro, cum sunt cele de la kalapod.net. Mai departe, al doilea termen din metoda S.O.F.A. este ocazia. Asta se traduce în faptul că alegi să îți cumperi haine în funcție de mediul în care le vei purta. De exemplu, dacă mergi la o ocazie, cum ar fi o zi de naștere sau un botez, te vei îmbrăca conform cu evenimentul la care urmează să participi. 

Similar, dacă îți lipsesc hainele pentru job, vei cauta jachete sau rochii care se potrivesc contextului.

Același lucru este valabil și pentru formalitate și anume vei alege o vestimetație adaptă nivelul de formalitate de la muncă. Dacă ai un job unde poți să te îmbraci în blugi și adidași, atunci știi exact ce ai nevoie. 

Însă dacă seara, după muncă, mergi la teatru s-au putea să vrei să fii îmbrăcată altfel față de cum mergi zilnic la birou.

Ultimul termen din metoda S.O.F.A. este activitatea pentru care vrei să te îmbraci. Mergând în continuare pe același raționament ca alegerea vestimentatiei pentru o zi de muncă, s-ar putea să fii tentată să te imbraci diferit atunci când este o zi în care vei merge la sală.

Mai exact, vei alege haine potrivite activităților pe care urmează să le întreprinzi în acea zi și de aceea poate vei merge la birou într-o vestimentație mai aproape de casual.

Așadar, cu acest mic plan în minte poți începe să faci acea listă de cumpărături și să te bucuri că faci niste alegeri prioritizate de utilitate și nu doar de modă.

Sursa Foto: Pexels.com