BUSTENI: Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta convocat duminica! Mai multe zone au fost inundate!

[ad_1]

„Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, iată că ne confruntăm din nou cu inundații în anumite zone din orașul nostru, cum ar fi zona sălii de sport (Str. Unirii), cartierul Zamora, Str. Fântânii, Str. Victoriei, Str. Cezar Petrescu, Valea Cerbului – Gura Diham, Splaiul Zamorei și Zamora Nouă. Debitele apelor au fost foarte mari, de aceea am luat urgent măsurile necesare pentru a proteja zonele cu risc ridicat de inundații.

 Comitetul Local pentru Situații de Urgență a fost convocat pentru a interveni prompt.

Echipajul SVSU din cadrul Primăriei Bușteni, alături de angajații Hidro Prahova au acționat conform planului, intervenind în funcție de urgență și gravitatea situației, în unele zone fiind necesară crearea unor șanțuri sau ridicarea unor diguri de protecție din saci de nisip pentru devierea apei, astfel încât gospodăriile oamenilor să fie în siguranță.

 Este evident faptul că schimbările climatice au afectat în ultimii ani și zona noastră de munte. Trebuie să fim conștienți de impactul pe care îl avem asupra mediului și să luăm măsuri pentru a reduce emisiile de carbon și a proteja mediul natural.

 Sperăm că vremea se va îmbunătăți în curând și că ne vom putea bucura din nou de frumusețea orașului nostru”, a transmis duminică la amiază primarul orașului Bușteni, Mircea Corbu.

Articolul BUSTENI: Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta convocat duminica! Mai multe zone au fost inundate! apare prima dată în Primar in Prahova.

[ad_2]