Parchetul potrivit pentru încălzirea în pardoseală: Ghidul complet al alegerii corecte

Încălzirea în pardoseală reprezintă o metodă eficientă și confortabilă de a produce căldură în spațiile interioare. Acest sistem inovator oferă numeroase avantaje, inclusiv distribuția uniformă a căldurii, eliminarea radiatoarelor sau a convectoarelor, economii de energie și o experiență termică plăcută în toată locuința. Dacă intenționezi să instalezi un asemenea sistem în casa ta, atunci trebuie să știi că alegerea parchetului adecvat, care să se potrivească cu acesta, este foarte importantă. Din fericire, există diverse opțiuni disponibile pentru a-ți satisface nevoile de design și de funcționalitate. În acest articol, vei descoperi cele mai potrivite tipuri de parchet pentru încălzirea de tip floor heating, pentru a reuși să iei cea mai bună alegere.

Iată cum poți alege parchetul perfect pentru tine și nevoile tale

Tipuri de parchet pentru încălzirea în pardoseală

Există o mulțime de tipuri de parchet disponibile pe piață și trebuie să știi că alegerea cea mai bună depinde de preferințele personale și necesitățile funcționale. Dintre toate opțiunile, poți alege parchetul triplustratificat potrivit pentru încălzirea în pardoseală, deoarece acesta este alcătuit din trei straturi de lemn suprapuse și întoarse alternativ, pentru a spori stabilitatea și durabilitatea acestuia. În plus, compoziția de trei straturi îl face mai rezistent la deteriorare și deformare.

Producătorii de parchet triplustratificat au dezvoltat o gamă variată de specii de lemn pentru a fi utilizate împreună cu sistemul de încălzire prin pardoseală și acestea includ stejar, arțar, nuc sau fag. Indiferent ce material preferi, poți consulta site-ul Valprestparchet.ro, unde vei putea afla mai multe detalii și de unde poți achiziționa produse de calitate. Cel mai important lucru de reținut este că nu toate tipurile de parchet pot fi potrivite pentru încălzirea prin pardoseală.

Selecția parchetului pentru incălzirea în pardoseală

Este important să iei în considerare faptul că indiferent de tipul ales, parchetul trebuie să fie suficient de subțire pentru a nu bloca fluxul de căldură. De aceea, reține faptul că parchetul prea gros încetinește transferul de căldură, în timp ce un parchet prea subțire poate duce la uscare și crăpare în timp. Prin urmare, parchetul triplustratificat cu o grosime de cel mult 14 mm este cea mai bună opțiune pentru tine.

Mai mult decât atât, parchetul pentru acest sistem de încălzire trebuie să fie adecvat pentru a preveni degradarea cauzată de diferențele de temperatură și nivelul de umiditate din interior. Parchetul încălzit prin pardoseală trebuie să aibă o absorbție a umezelii de maxim 8%.

În cele din urmă, trebuie să ai în vedere faptul că nu toate tipurile de parchet pot fi utilizate pentru acest sistem de încălzire sau pentru cel electric. Prin urmare, este important să consulți producătorul atunci când alegi parchetul adecvat pentru sistemul tău de încălzire prin pardoseală.

În concluzie, atunci când vine vorba de alegerea parchetului adecvat pentru încălzirea prin pardoseală, parchetul triplustratificat poate fi cea mai bună opțiune pentru tine și locuința ta. Acest tip de parchet este alcătuit din trei straturi de lemn care sunt întoarse alternativ pentru a asigura stabilitatea și durabilitatea. 

Sursă foto: Unsplash.com