Biscuiti vegani: afla cum folosesc brutarii drojdia inactiva!

drojdie inactiva

Astazi, consumatorii cauta sa manance mai sanatos si sa eliminte anumite ingrediente din alimentatia lor, asa cum sunt carnea si lactatele. De aceea, tot mai multi brutari cauta metode creative pentru a atrage aceasta categorie de potentiali clienti.

Tot mai multi vegani folosesc drojdie inactiva in alimentatia zilnica, si tot mai multi brutari artizani creaza si ei retete in care sa foloseasca acest ingredient.

Ce este drojdia inactiva?

Acest tip de drojdie este cunoscuta si sub numele de nutritional yeast sau drojdie dezactivata, este un produs derivat din Saccharomyces cerevisiae, o drojdie care este folosite de obicei ca si agent de crestere, dar care este dezactivata printr-un proces termic. Aceasta este bogata in vitamine, minerale si are un gust savuros, asemanator cu branza, ceea ce o face un ingredient ideal pentru biscuitii vegani, dar si pentru alte produse de panificatie, asa cum este painea.

Beneficiile drojdiei inactive

Drojdia inactiva nu doar ca adauga o aroma unica produselor de panificatie si poate fi folosita ca un inlocuitor pentru branza, dar este si o sursa excelenta de proteine vegetale, fibre si vitamine din complexul B. Folosirea drojdiei dezactivate in biscuiti vegani nu doar ca imbunatateste profilul lor nutritional, dar la da si o textura interesanta, facandu-i mai fragezi.

Reteta pentru o portie de biscuiti vegani cu drojdie inactiva

Ingrediente:

  • 240g de faina integrala
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 80ml de ulei de cocos, topit
  • 120 ml de sirop de artar
  • 2 linguri de drojdie inactiva
  • 1 lingurita de extract de vanilie

Instructiuni:

  • Preincalzeste cuptorul la 180°C.
  • Intr-un bol mare, combina faina, praful de copt si sarea.
  • Intr-un alt bol, amesteca uleiul de cocos, siropul de artar si extractul de vanilie.
  • Combina ingredientele umede cu cele uscate, la final adauga si drojdia.
  • Framanta aluatul pana devine omogen.
  • Intinde aluatul (0,5 – 1 cm grosime) si taie biscuitii in forma dorita.
  • Transfera-i pe o tava acoperita cu o foaie de copt.
  • Coace timp de 10-12 minute sau pana cand devin aurii.

Ce alt rol mai are in aluaturi?

Acest tip de drojdie poate ajuta aluatul sa se relaxeze. Ce inseamna asta? Ei bine, cand faci aluat, glutenul din faina formeaza o retea care ii da structura si elasticitate. Dar uneori aceasta retea poate fi prea stransa si face aluatul greu de intins sau modelat. Aici intervine drojdia inactiva.

Ea contine o componenta numita glutation. Acesta este un agent care slabeste unele din legaturile interne ale glutenului, fara a le distruge. Asta inseamna ca aluatul devine mai moale si mai usor de lucrat, adica se intinde mai usor, fara sa se rupa sau sa revina inapoi.

De ce brutariile ar trebui sa aiba si produse destinate in special veganilor sau celor cu intoleranta la lactoza?

Simplu, deoarece pot atrage un public mai larg.

Acest ingredient versatil, adica nutritional yeast, nu doar ca imbunatateste gustul produselor, dar aduce si beneficii nutritionale semnificative. In plus, utilizarea drojdiei inactive demonstreaza angajamentul fata de inovatie si adaptare la tendintele actuale in alimentatie.

Folosirea unor produse inovatoare, asa cum este acest tip de drojdie, evidentiaza angajamentul pe care il ai fata de clientii tai si nevoile lor.

Esti in cautarea unui furnizor de incredere, care sa iti garanteze calitate si inovatie? Lesaffre Romania, cu o traditie indelungata recunoscuta pe piata globala, iti ofera o gama larga de produse, de la clasica drojdie comprimata si pana la Baker Bonus, drojdie dezactivata, fiind partenerul in care brutarii au incredere.

Descopera gama de produse, incearca-le si alaturare-te profesionistilor care aleg excelenta in panificatie!