Ghid turistic pentru explorarea celor mai bune plaje din Grecia

Grecia este una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa, datorită combinației sale unice de istorie, cultură și frumuseți naturale. Grecia este renumită pentru frumusețea sa naturală, cu sute de insule și plaje pitorești. În acest ghid turistic, vom explora cele mai bune plaje din Grecia și cum să le explorezi.

  1. Plaja Navagio, Zakynthos

Cunoscută și sub numele de „Plaja Epavei”, Navagio este una dintre cele mai pitorești plaje din Grecia. Situată pe insula Zakynthos, această plajă este renumită pentru apele turcoaz și pentru epava unui vapor care s-a scufundat aici în 1980.

  1. Plaja Kleftiko, Milos

Plaja Kleftiko este o destinație populară pentru scufundări și snorkeling, datorită stâncilor albe calcaroase și peșterilor subacvatice. Această plajă este situată pe insula Milos și este accesibilă doar cu barca.

  1. Plaja Balos, Creta

Situată pe partea nord-vestică a insulei Creta, plaja Balos este cunoscută pentru apele sale turcoaz și nisipul alb. Această plajă este accesibilă doar cu barca sau cu o scurtă drumeție, dar priveliștea sa spectaculoasă merită efortul.

  1. Plaja Myrtos, Cefalonia

Plaja Myrtos este o altă plajă populară din Grecia, situată pe insula Cefalonia. Această plajă impresionantă are nisip alb și ape turcoaz, iar priveliștea sa de pe dealurile din jur este de neuitat.

  1. Plaja Elafonisi, Creta

Plaja Elafonisi este o plajă populară din sud-vestul insulei Creta, renumită pentru nisipul său roz și apele turcoaz. Aici se află și o mică insulă, accesibilă cu apă până la brâu, care oferă o priveliște spectaculoasă a întregii zone.

  1. Plaja Red Beach, Santorini

Santorini este renumită pentru priveliștea sa impresionantă, iar plaja Red Beach nu face excepție. Situată într-o mică golful din apropiere de orașul Akrotiri, această plajă este cunoscută pentru nisipul său roșu și stâncile vulcanice.

  1. Plaja Sarakiniko, Milos

Sarakiniko este o plajă unică, situată pe insula Milos. Această plajă este cunoscută pentru stâncile albe și nisipul său fin, care creează o atmosferă aproape extraterestră.

  1. Plaja Egremni, Lefkada

Plaja Egremni este situată pe insula Lefkada și este cunoscută pentru apele turcoaz și nisipul alb. Această plajă este accesibilă doar prin scări, dar priveliștea sa de la înălțimea stâncilor din jur este spectaculoasă.

  1. Plaja Porto Katsiki, Lefkada

Porto Katsiki este una dintre cele mai faimoase plaje din Grecia, situată pe insula Lefkada. Această plajă este renumită pentru apele sale turcoaz și stâncile albe calcaroase, care oferă o priveliște impresionantă.

  1. Plaja Lalaria, Skiathos

Plaja Lalaria este situată pe insula Skiathos și este cunoscută pentru apele sale turcoaz și pentru stânca Arcul de Triumf, care se ridică din apele mării. Această plajă este accesibilă doar cu barca și este un loc popular pentru scufundări și snorkeling.