Petreci mult timp acasă? Iată care sunt elementele necesare pentru un confort sporit

Deși majoritatea oamenilor au revenit la un program normal, multe persoane încă lucrează de acasă sau, cu atât mai mult, au acceptat astfel de noi joburi care presupun lucrul la domiciliu deoarece, într-adevăr, un program de acest tip poate aduce anumite beneficii.

Totodată, munca la domiciliu presupune o anumită disciplină și adaptarea mediului pentru a diminua efectele negative asupra sănătății. Lucrul de acasă poate afecta sănătatea pe termen lung, dacă nu sunt respectate anumite condiții de confort și rutină. Stilul de viață sedentar și postura incorectă sunt numai două exemple negative ale acestui stil de lucru. Cu toate acestea, cu mici ajustări, poți reduce efectele negative.

Cum să te simți confortabil când lucrezi de la domiciliu?

Există o multitudine de factori ce contribuie la confortul tău atunci când lucrezi de la domiciliu. Este important, atunci când este posibil, să ai un spațiu de lucru separat de camera în care dormi deoarece, din punct de vedere psihologic, îți va fi mult mai ușor să delimitezi și să respecți sarcinile pe care le vei avea la lucru. De asemenea, îți va oferi un sentiment de intimitate să ai un spațiu separat de locul în care te odihnești și dormi. Dacă nu ai la dispoziție o altă cameră în care poți lucra, încearcă să îți delimitezi spațiul cu ajutorul corpurilor de mobilier create exact cu acest scop, plante, lumini și obiecte de decor voluminoase. Astfel, te vei obișnui mult mai ușor cu noile sarcini, te vei putea concentra pe ceea ce ai de făcut și vei fi mai puțin distras de mediul familiar din jur. Cu atât mai mult, este foarte important să ai grijă de sănătatea ta, având în vedere că un astfel de job implică un stil de viață sedentar.

Postura și mișcarea 

Este tentant să lucrezi în dormitor, lângă cele mai confortabile pături și perne. Cu toate acestea, pe termen lung, postura ta va fi afectată, iar corpul va simți din plin lipsa de mișcare. Astfel, este indicat să lucrezi la birou, unde vei avea o postură corectă a spatelui și vei diminua efectele negative din acest punct de vedere. Dacă observi că obosești, iar postura ta devine rigidă, te poți mișca timp de câteva minute sau te poți întinde pentru puțin timp. O canapea fixă de două locuri poate fi mai mult decât suficientă și nici nu va ocupa foarte mult din spațiul acordat noului tău birou. 

Pe homelux.ro vei găsi o gamă variată de canapele confortabile și poți consulta o multitudine de stiluri de amenajare aici, ceea ce va face căutarea canapelei potrivite mult mai simplă. Totuși, nu uita să faci exerciții de mișcare zilnic sau, cu atât mai bine, să ieși la o plimbare scurtă la final de program.

Lucrul de la domiciliu poate aduce nenumărate beneficii, mai ales din punct de vedere al gestionării timpului. Te poți bucura mai mult de familie, de cei dragi și te organizezi exact după regulile tale. Cu toate acestea, este indicat să îți construiești un mediu sigur de lucru și să respecți o rutină pentru a evita posibilele efecte negative asupra sănătății tale.

Sursa foto: unsplash.com