5 motive pentru care ar trebui sa ai pomi fructiferi in curte

Curtea din spatele casei este un spatiu cu un potential nelimitat, aici avand posibilitatea nu doar de a planta o mica gradina de flori sau legume, ci si sa integrati armonios in peisaj cativa pomi fructiferi. Multi romani aleg sa isi planteze astfel de pomi datorita nenumaratelor beneficii ce sunt aduse atat sanatatii, cat si esteticii generale a locuintei. Sunt multe motive pentru care ar trebui sa plantati in curte o diversitate cat mai larga de pomi fructiferi, insa cele mai importante si populare argumente sunt urmatoarele 5:

  1. Fructe bio proaspete

Probabil unul dintre cele mai evidente, dar si mai importante beneficii pe care vi le pot aduce acesti copaci este posibilitatea de a produce fructe proaspete si gustoase. Una dintre micile placeri ale vietii este sa aveti sansa de a manca direct din pom un mar, o caisa sau orice alt fruct, fiind o experienta ce va satisface cu siguranta atat adultii, dar mai ales copii.

De asemenea, datorita faptului ca aveti un control total asupra intregului proces de crestere, veti stii cu siguranta ca fructele produse de proprii pomi fructiferi sunt libere de pesticide, stimulatoare de crestere si alte chimicale ce va pot afecta sanatatea.

  1. O investitie inteleapta pe termen lung

Achizitionarea catorva pomi fructiferi nu necesita o investitie mare din punct de vedere financiar, insa randamentul lor in doar cativa ani va va ajuta sa realizati economii importante, nemaifiind necesara cumpararea de fructe indoielnice din supermarket. Calitatea fructelor crescute in gradina personala este superioara in comparatie cu cele din magazine, avand de asemenea sansa de a integra in dieta nenumarate vitamine, nutrienti si antioxidanti, acestea fiind fructe 100% organice.

  1. Un aer mai curat

Plantarea unor pomi fructiferi in gradina va va beneficia considerabil si mediul inconjurator. Ei contribuie la reducerea nivelului de dioxid de carbon, lucru ce va va oferi sansa de a respira un aer mai curat. De asemenea, acestia pot incuraja dezvoltarea unei biodiversitati mai variate, fiind creat un habitat pentru pasari, insecte si alti polinizatori.

  1. Pot imbunatati considerabil aspectul general al curtii

Pomii adauga curtii un element natural ce vor spori substantial frumusetea generala. Primavara va puteti bucura de flori deosebite si colorate, vara de un frunzis pitoresc, presarat cu fructe vibrante, in timp ce toamna veti putea admira frunzele aurii.

  1. O sanatate fizica si mentala mai buna

Petrecerea timpului in natura poate fi o modalitate excelenta prin care sa va deconectati de stres si viata cotidiana. Mai ales daca amenajati curtea cu o diversitate larga de pomi fructiferi, arbusti si flori, acest spatiu va putea deveni cu usurinta un loc in care sa va conectati cu natura si sa va bucurati de momente relaxante singur sau in compania familiei.

Plantarea unor pomi fructiferi in gradina personala poate fi una dintre cele mai bune decizii pe care le puteti lua atat pentru sanatatea personala si a familiei, cat si pentru aspectul general al curtii. Acestia ofera nenumarate beneficii ce va vor ajuta sa aveti parte de un stil de viata mult mai sanatos, de aceea, indiferent ca puteti planta doi, trei sau mai multi pomi, alegeti soiurile preferate si bucurati-va de un colt de natura si fructe gusoase, o investitie ce va va oferi nenumarate bucurii multi ani de acum inainte.